KY棋牌>网络教育>统考信息>网络远程教育统考《大学英语B》综合练习(一)第一部分

网络远程教育统考《大学英语B》综合练习(一)第一部分

来源:湖北专升本网 浏览次数:0 发布时间:2020-01-22 19:57
  • 有点怕统考考试?别担心,认真复习就会有好结果,下面小编给大家奉上大学英语B考试科目的综合练习题,大家一定要抽空做一做哦!

有点怕统考考试?别担心,认真复习就会有好结果,下面小编给大家奉上大学英语B考试科目的综合练习题,大家一定要抽空做一做哦!

网络远程教育统考《大学英语B》综合练习(一)第一部分

一、交际英语

1.- Shall we sit up here on the grass or down there near the water?

- _____

A.I'd rather stay here if you don't mind.

B.Sorry, I don't like neither.

C.Certainly, why not?

D.Yes, we like these two places.

答案:A

2.- It's very thoughtful of you to give me a ride. - _________

A.It's my pleasure.

B.Take it easy.

C.Sure.

D.Never mind.

答案:A

3.-Can I get you a cup of tea?      

-___________.

A.That's very kind of you

B.With pleasure

C.You can, please

D.Thank you for the tea

答案:A

4.- Did you know that David injured his leg yesterday?

- Really? _______

A.Who did that?

B.What's wrong with him?

C.How did that happen?

D.Why was he so careless?

答案:C

5.- Thank you ever so much for your lovely gift.

- _________

A.Never mind

B.I'm glad you like it.

C.Please don't say so.

D.No, It's not so good.

答案:B

二、阅读理解

Computers can injure you. Most other injuries happen suddenly. For example,if you fall off a bike and break your arms,it happens very quickly. But computer injuries happen slowly.

You probably know how to ride a bike safely. Now learn to use a computer safely.

Your eyes

Too much light can injure your eyes,so never sit too close to a computer screen. Your eyes should be at least 50cm from the screen. Remember to look away from it sometimes. This gives your eyes a rest.

When you use a computer, the window should be on your left or your right. If it is behind you, the light will reflect on (反射) the screen. If the window is in front of you, the sun and the screen will both shine into your eyes.

Your hands and wrists

Hand and wrist injuries can happen because the hands and wrists are moved in the same way hundreds of times. If you use a keyboard for a long time,follow these three rules:1) Rest your wrists on some thing. 2) Keep your elbows (肘) at the same height as the keyboard. 3) Stop sometimes and exercise your hands,wrists and fingers in a different way.

Your back

Some people sit for many hours in front of a computer. If you sit in the wrong way,you can injure your back or your neck. So you should sit with your back straight. The top part of the screen should be in front of your eyes. Your forearms,wrists,hands and the upper part of your legs should all be parallel (平行) to the floor. If you are sitting for a long time,get up every 30 minutes and exercise your arms,legs and neck.

Enjoy your computer,but use it safely.

6.A computer screen may injure your eyes if your eyes are too close to it.

A.T

B.F

答案:A

7.Hand and wrist injuries are caused when you get plenty of exercise.

A.T

B.F

答案:B

8.Your eyes and hands will be safe if you often take rests from working.

A.T

B.F

答案:A

9.It is good for your back and neck if you sit in the right way.

A.T

B.F

答案:A

10.The best title for the text is “How to Protect Your Eyes.”

A.T

B.F

答案:B

网络远程教育统考《大学英语B》综合练习(一)第一部分

In the United States, it is not customary to telephone someone very early in the morning. If you telephone him early in the day, while he is shaving or having breakfast, the time of the call shows that the matter is very important and requires immediate attention. The same meaning is attached to telephone calls made after 11:00 pm. If someone receives a call during sleeping hours, he assumes it's a matter of life or death. The time chosen for the call communicates its importance.

In social life, time plays a very important part. In the U.S.A. guests tend to feel they are not highly regarded if the invitation to a dinner party is extended only three or four days before the party date. But it is not true in all countries. In other areas of the world, it may be considered foolish to make an appointment too far in advance because plans which are made for a date more than a week away tend to be forgotten. The meaning of time differs in different parts of the world. Thus, misunderstandings arise between people from different cultures that treat time differently. Promptness is valued highly in American life, for example. If people are not prompt, they may be regarded as impolite or not fully responsible. In the U.S. no one would think of keeping a business associate waiting for an hour, it would be too impolite. A person, who is 5 minutes late, will say a few words of explanation, though perhaps he will not complete the sentence.

11.What is the main idea of this passage? ________

A.It is not customary to telephone someone in the morning and in sleeping hours in the U.S.

B.The role of time in social life over the world.

C.If people are late, they may be regarded as impolite or not fully responsible in the U.S.

D.Not every country treats the concept of time as the same.

答案:B

12.What does it mean in the passage if you call someone during his or her sleeping hours? _______

A.A matter of work.

B.A matter of life or death.

C.You want to see him or her.

D.You want to make an appointment with him or her.

答案:B

13.Which of the following time is proper if you want to make an appointment with your friend in the U.S. A.?

A.at 7:00 am

B.at 4:00 pm

C.at the midnight

D.at 4 am

答案:B

14.Which of the following statements is true according to the passage? ________

A.In the U.S.A. guests tend to feel they are highly regarded if the invitation to a dinner party is extended only three or four days before the party date.

B.No misunderstandings arise between people from different cultures about the concept of time.

C.It may be considered foolish to make an appointment well in advance in the U.S.A..

D.Promptness is valued highly in American life.

答案:D

15.From the passage we can safely infer that _______

A.it’s a matter of life or death if you call someone in day time.

B.the meaning of time differs in different parts of the world.

C.it makes no difference in the U.S. whether you are early or late for a business party.

D.if a person is late for a date, he needn’t make some explanation.

答案:B

相关文章推荐
文章评论
用户头像

用户姓名

推荐信息

information_second_img 湖北专升本网推广信息

内容查找

没有你要搜索的信息,试试专升本搜索